Persberichten

Herfstvakantie in Frankrijk: Betoverende landschappen en unieke ervaringen

11/10/2023FrankrijkNatuur en gezin

Profiteer deze herfst van de vrije dagen en lange weekends om deze Franse pareltjes op slechts een paar uur van België te ontdekken. Van de kust tot grote steden, bossen en tuinen, geniet van de warme herfstkleuren en uitzonderlijke panorama's!

Tour de France van dorpjes om deze herfst op eigen tempo te beleven
Amiens- Quartier Saint Leu © hanseat

Het is herfst, de perfecte tijd om van de laatste zonnestralen te genieten, de erfgoedschatten te ontdekken en van de lekkere dingen in het leven te genieten. Frankrijk biedt deze art de vivre tot in de perfectie. Bij een goede maaltijd, tijdens een mooie tentoonstelling of gewoon met je neus in de frisse lucht, te voet, op de fiets of per boot, nodigen we je uit om 13 Franse steden te (her)ontdekken die je zullen doen houden van het herfstseizoen! All the way... maar op je eigen tempo.

Niet te missen plaatsen in Parijs tijdens de herfst (Ile-de-France)
© Brian Jackson

De bladeren verkleuren, de lucht verandert, de Seine krijgt een nieuwe lichtinval... Wat als de herfst de beste tijd is om Parijs te bezoeken? Laat ons je begeleiden door de kleine verrassingen van dit heerlijke seizoen. Van de gezelligheid van de Montmartre heuveltop tot de rijkdom van het Louvre museum, van de elegantie van een paleis tot de knusheid van de markten, het is de perfecte tijd om de Lichtstad en haar vele facetten te herontdekken!

Uitwaaien aan de kust (Normandië et Hauts-de-France)
Plage de Berck, côte d'Opale © Louis-Michel DESERT

Krijtrotsen, zand- en kiezelstranden zover je kunt kijken, brede baaien die door vogels en zeehonden zijn bewoond, wilde duinen, moerassen - de kustlijn van het Kanaal en de Noordzee biedt een verscheidenheid aan zeldzame landschappen die door de tijd zijn gevormd en culturele plaatsen die de sporen van het verleden dragen. Baie de Somme, schiereiland Cotentin, Côte d'Opale, Côte d'Albâtre, Baie du Mont Saint-Michel... Ga op reis langs de kustpaden van Normandië en Hauts-de-France.

Villiers-Cotterêts en de Cité internationale de la langue française (Hauts-de-France)
© Pierre-Olivier Deschamps – Agence Vu’  Centre des monuments nationaux

Nóg een kasteel bezoeken in Frankrijk? Ja, maar niet zomaar een kasteel! Het kasteel van Villers-Cotterêts, een jachtkasteel en later het domein van de hertogen van Orléans, is zorgvuldig gerenoveerd onder toezicht van het Centre des Monuments Nationaux om het te transformeren in een unieke culturele locatie: de Cité Internationale de la Langue Française, die op 19 oktober wordt geopend. Genesteld in het hart van een uitzonderlijk bos ten noorden van Parijs, het forêt de Retz, geboorteplaats van enkele van de beroemdste schrijvers uit de Franse literatuur, biedt deze plek vol leven, ontdekkingen en kennis een fascinerende visuele en audioreis naar het hart van een wereldtaal die zich voortdurend vernieuwt met nieuwe bijdragen, van cinema tot rap!

7 forêts bretonnes à l’heure d’automne (Bretagne)


Forêt de Brocéliande © Ariane Citron

Forêt de Brocéliande © Ariane Citron

Trek de natuur in! Het plukken van paddestoelen en plattelandswandelingen zijn mogelijk. Tussen de golven, het land en de keien is Bretagne ook een bosparadijs. Legendes, megalieten, duizenden paddenstoelen, eeuwenoude bomen: er is voor elk wat wils. Ontdek onze selectie van de mooiste bossen, voor wilde en ontspannende gezinsuitstapjes in het hart van de natuur!

Deze herfst kan je ook op pad gaan voor de druivenpluk, en genieten van de beste Franse streekproducten op het hoogtepunt van het seizoen!

Lees al het laatste nieuws over het Franse toerisme op France.fr.

Téléchargements

Downloads

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg