Persberichten

LOISIUM Champagne : Nieuwe adresjes om je te ontspannen te midden van de wijngaarden

31/05/2023ChampagneMeest recent

Droom jij van een rustig moment in een natuurlijke omgeving? De Oostenrijkse groep LOISIUM Wine & Spa Hotels komt voor het eerst naar Frankrijk en nodigt je uit om hun concept te ontdekken in de Champagnestreek. Ze zijn gespecialiseerd in wijntoerisme en bieden jou een reis aan naar het hart van de wijngaarden in combinatie met design dat in functie staat van welzijn.

Omringd door de natuur
© LOISIUM Champagne 

Het hotel ligt op enkele minuten van Epernay en is ontworpen door het architectenbureau Jouin-Manku - Parijs. Het is een ode aan ontspanning, welzijn en champagne! Het hotel biedt een ervaring te midden van de natuur en combineert wijn, design, spa en gastronomie. De grote erkers, in de gemeenschappelijke ruimtes of in de kamers, geven je aan de ene kant zicht op de wijngaard en aan de andere op het bos, voor een ontspannend en verkwikkend uitstapje op slechts 1u30 van Parijs.

Bij de inrichting werd een duurzame en milieuvriendelijke aanpak gehanteerd, waardoor een nauwe en directe band met de wijnbouwers en producenten van de streek is gecreëerd. LOISIUM Champagne maakt het voor iedereen mogelijk om de streek en zijn karakteristieke druiven te ontdekken, in totale harmonie met de natuur en de omliggende wijngaarden door middel van duurzame samenwerking (lokale en seizoensgebonden producten, elektrische mobiliteit binnen het domein, installatie van zonnepanelen, enz.) Het hotel voert elke actie en elk idee uit met oog voor het milieu. Haar ambitie: een duurzaam modelvoorbeeld worden onder de hotels van de LOISIUM groep.

Eten en champagne combineren
© LOISIUM Champagne - Restaurant L'Horisium

In het hart van deze groene omgeving, op 30 minuten van Reims, biedt het hotel een geurige en zintuiglijke ervaring gebaseerd op de Champagnestreek en champagne. De geserveerde gerechten worden bereid met ingrediënten uit een straal van 80 km om de seizoensgebondenheid en het korte keten-principe te respecteren, wat nog verrijkt wordt door de juiste combinatie van eten en champagne/wijn.

In het bistronomische restaurant l'Horisium kan je genieten van een à la carte menu met lokale specialiteiten en een verfijnde en creatieve keuken. De plek staat open voor gasten die niet in het hotel verblijven, voor families en vrienden die een gezellig moment willen beleven, maar ook voor werknemers die hun team willen versterken.

In de champagnebar Les Bulles kan je jezelf trakteren op een moment van ontspanning in een gezellige sfeer en met een rustig muziekje op de achtergrond. Aangezien champagne hier natuurlijk de drank bij uitstek is, kan je genieten van een glaasje terwijl je de wijnbibliotheek bewondert, die zorgvuldig is ingericht met de beste flessen van wijnbouwers, zowel van middelgrote als grote huizen.

Comfort, natuur en architectuur
© LOISIUM Champagne - Suite

Bij de bouw van het hotel wilden de architecten Jouin-Manku de natuur in het hart van het gebouw brengen. Deze uitdaging werd glansrijk volbracht, want elk van de 101 kamers, waaronder 3 Suites en 3 Junior Suites, heeft een raam dat een adembenemend uitzicht biedt op de wijngaard en het bos rondom het hotel, waardoor je echt de indruk krijgt ondergedompeld te zijn in de natuur. Om je nog meer mee te slepen, zijn alle kamers uitgerust met een regendouche, ontworpen als een natuurlijke waterval om af te koelen. De Suites hebben ook een balkon waar je kan genieten van het uitzicht op het weelderige bos en de wijngaarden.

Een ode aan ontspanning
© LOISIUM Champagne - Spa Club

De Spa Club ontvangt je in een echte ontspanningsbubbel van 1000 m2. De setting, die zowel levendig als inspirerend is, zorgt ervoor dat de natuur naar binnen glipt. Magisch en uniek is het, hoe het terras en het solarium perfect geïntegreerd zijn in het pittoreske beeld van de omgeving. Het buitenzwembad dat het hele jaar door verwarmd wordt en de ontspanningsruimte bieden vele prachtige uitzichten op het schijnbaar oneindige wijnlandschap. Je kan ook genieten van een koel glas champagne bij het zwembad of aan de champagnebar bij de ingang van het kuuroord.

Onthaal en bijeenkomsten


6.png

© LOISIUM Champagne

LOISIUM Champagne beschikt ook over een moderne ruimte waarin je verschillende evenementen zoals vergaderingen of conferenties kan organiseren, in 4 zalen van verschillende grootte met een terras, die tot 140 gasten kunnen ontvangen. Er worden ook originele en verbindende activiteiten aangeboden aan bedrijven, zowel binnen als buiten: privéproeverijen met een sommelier, een kennismaking met de sabrage van champagne, bezoeken aan kelders en champagnehuizen, fietsen in de wijngaarden of een tocht in een elektrische Mehari, escape games midden in de natuur of zelfs gastronomische rally's.

Contact :

Champagne Hotel Exploitation
1 Allée de la Sapinière
51160 Mutigny | FRANCE
Toegangsweg

E‑Mail : hotel.champagne@loisium.com
Tel.: +33 3100 182 00

Téléchargements

Downloads

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg