Persberichten

Musicothérapie et respirologie : Tester la thalasso de demain au Thalassa Le Touquet

23/06/2015Nord de la FranceWellness

Le Touquet-Paris-Plage wordt ‘de parel van de Opaalkust’ genoemd en is een favoriete bestemming om te genieten van de weldadige invloeden van de zee. Het thalassotherapiecentrum ontwikkelt er de technieken van de toekomst om de behandelingen te perfectioneren en gebruikt daarvoor meer bepaald de kalmerende eigenschappen van klanken en ademtechnieken.

thalassa_le_touquet.jpgHet thalassotherapiecentrum van Le Touquet verrijst op het strand, in een landschap van duinen en eeuwenoude bossen. De jodiumhoudende lucht en de aroma’s van de zeedennen zorgen voor een speciale sfeer.
Het geheel van programma’s berust op vijf families en elk van de behandelingen is ook à la carte beschikbaar:

De Thalasso behandelingen

Om te herstellen: mariene regen, doelgerichte jet, verkwikkende baden, drainerende behandelingen, hermineraliserende pakkings…

De Spa & Schoonheid behandelingen

soin.jpgModelages, slankheidsbehandelingen, doelgerichte behandelingen voor de huid… Zintuiglijke en performante rituelen, apart te kiezen of als aanvulling op de thalassobehandelingen.

De Sport & Fitness activiteiten

Activiteiten voor alle leeftijden: aquabike, spieroefeningen op het strand, privécoaching of yoga in kleine groepjes.

Afspraak met de experts

Vaststellen van de conditie, voedingsdiagnose, doktersbezoek of osteopathiesessie op afspraak voor een overzicht van de algemene gezondheid van de bezoeker.

De sessies ‘Lâchez-Prise’ (alles loslaten) en Persoonlijke Ontwikkeling

Relaxatietechnieken, sofrologie…

Nieuw in 2015: respirologie en musicotherapie

Thalassa Sea & Spa beschouwt de thalassotherapie als een behandeling voor de algemene gezondheid en is doorlopend op zoek naar nieuwe benaderingen voor een verbetering van zowel het fysieke als het mentale en emotionele welzijn. Voor dit jaar zijn twee nieuwe technieken uitgewerkt:

De respirologie

Het is een techniek om zijn ademhaling te beheersen, om evenwicht en vitaliteit te bekomen via de methode Vital’Respir™. Tijdens de sessies, in de zaal, in het bassin of in openlucht, komen vier elementen in synergie: het zeewater om alles los te laten, de aarde om zich te hercentreren, het vuur om nieuwe energie te vinden en lucht om de ademhaling te versterken en de stress te verminderen. Deze methode, exclusief gecreëerd voor Thalassa Sea & Spa, is opgezet als ideaal complement voor behandelingen met zeewater.

De musicotherapie

Het principe bestaat erin de kracht van muziek te koppelen aan de heilzame mariene invloeden. Sommige thalassobehandelingen gaan vergezeld van muzikale programma’s die gekozen worden voor hun relaxerende en kalmerende invloed. De stress verdwijnt en alles wordt losgelaten. Er blijven enkel positieve gedachten over.

Een sportparadijs, maar meer dan dat…

In Le Touquet-Paris-Plage is sport koning: tennis, golf, zeilen, strandzeilen, paardrijden, varen met een prauw, hockey op gras, polo, beachvolley, varen met een catamaran…
Maar de badplaats staat ook bekend voor zijn architecturaal erfgoed: privévilla’s, de markthallen, de tribunes van de hippodroom, het stadhuis en vooral de vuurtoren van de Canche, waar men een weergaloos uitzicht heeft. Meer dan twintig gebouwen zijn opgenomen in de ‘Inventaire Supplémentaire des Monuments Historiques’, wat van Le Touquet-Paris-Plage de badplaats met de meeste geklasseerde monumenten maakt.
Het is ook een shoppingbestemming bij uitstek, met een ruime keuze aan winkels: betere confectie, luxeartikelen, souvenirs, binnenhuisinrichting, gastronomie… Meer dan 300 handelszaken en ambachtslui bieden het hele jaar hun waren aan.

>> Meer informatie op:

>> Le Touquet-Paris-Plage ligt op 3 uur rijden van Brussel.

Nota voor de redactie:

Le Touquet-Paris-Plage bevindt zich in het departement Pas-de-Calais, waarvan hierna enkele toeristische interessepunten volgen:

  • Departement : Pas-de-Calais
  • Belangrijkste steden: Arras, Lens
  • Niet te missen: de site van de 2 Caps, het aquarium Nausicaä, het Musée du Louvre-Lens, het Historisch Mijncentrum van Lewarde, de Wellington steengroeve, het herinneringstoerisme, de ‘Rencontres Internationales de Cerfs Volants’ (vliegerfestival) van Berck-sur-Mer…

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg