Persberichten

Niet te missen culturele en sportevenementen in Frankrijk in juni 2024

02/04/2024FrankrijkMeest recent

Met openluchtconcerten, wilde tangolessen, gravel- en mountainbikekoersen en groene en geëngageerde festivals wordt de zomer met passie ingezet! Van cultuur tot sport en dans, voor elk is er wat wils om in alle uithoeken van Frankrijk het begin van de zomer te vieren. Bekijk hieronder onze selectie van niet te missen evenementen in juni 2024:

  • 6 tot 9 juni: Festival Le Printemps du Tango in Mulhouse
  • 14 tot 16 juni: Festival Nature is Bike in Angers
  • 21 en 22 juni: Festival Green River Valley in Normandië
  • 21 tot 23 juni: Mountain of Hell in Les 2 Alpes
  • 28 tot 30 juni: Festival Solidays in Parijs
  • 28 juni tot 31 juli: Festival de Carcassonne

Grand Est: Festival Le Printemps du Tango in Mulhouse
Printemps du Tango 2019 Mulhouse © Michel Demas

De 11e editie van Printemps du Tango vindt plaats in Mulhouse van 6 tot 9 juni 2024.

Dit festival draait om de Argentijnse cultuur, Argentijnse tango en hedendaagse creatie en omvat zowel dans als muziek, literatuur en gastronomie. Op het programma: nieuwe voorstellingen, concerten, bals, workshops en conferenties ... Alles om tangoliefhebbers te bekoren, maar niet alleen!

Pays de la Loire: Festival Nature is Bike in Angers
Arrivée gravel of legend nature is bike 2023 © Destination Angers

Nature is Bike, het festival voor gravel- en avontuurlijke koersen , organiseert van 14 tot 16 juni 2024 zijn 4e editie in Angers. Dit evenement, dat ongekend is in Frankrijk en openstaat voor iedereen, nodigt je uit om een weekend lang te fietsen langs avontuurlijke gravelpaden: passie, verkennen van nieuwe streken, delen van ervaringen, opnieuw verbinding zoeken met de natuur en een flinke dosis gezelligheid. Als eerste groene stad van Frankrijk, bekend om zijn milde klimaat, sluit het festival volledig aan bij de milieubewuste aanpak van Destination Angers, in het hart van de regio Anjou, waar stad en platteland perfect in balans zijn.

Auvergne-Rhône-Alpes: Mountain of Hell in Les 2 Alpes
Mountain of Hell 2023 © Pyrène Duffau

Mountain of Hell, het legendarische evenement in Les 2 Alpes, keert terug van vrijdag 21 tot zondag 23 juni 2024 voor zijn 24e editie!

Met vrijwel 1000 deelnemers in 2023 kent deze mountainbikekoers – erkend door de profs en geliefd bij de amateurs – telkens weer een groot succes. Alle deelnemers zijn elk jaar laaiend enthousiast, niet in de laatste plaats om de buitengewone sfeer tijdens dit legendarische weekend. De geest van Mountain of Hell heerst in Les 2 Alpes: veel inzet van de dappere renners, een prachtig landschap, adrenaline, goed humeur en trots dat je hebt meegedaan!

Normandië: Festival Green River Valley in de baai van Mont-Saint-Michel
La scène du Green River Valley Festival © Nico M Photographe

Op het Festival Green River Valley worden er deze zomer op 21 en 22 juni 8000 toeschouwers verwacht in de Ferme des Cara-Meuh in de baai van Mont-Saint-Michel.

Dit milieuvriendelijke evenement is een plek voor festiviteiten en uitwisseling, bedoeld om het publiek bewust te maken van de energie- en klimaatkwesties van morgen, waar de komst van de zomer wordt gevierd met concerten, conferenties, proeverijen van lokale producten en ambachtelijk bier gebrouwen door L'Ecume des Falaises.

Île-de-France: Festival Solidays in Parijs
Solidays scène 2023 © Solidays

Solidays is een festival als geen ander. Gebouwd op de waarden van delen en elkaar helpen, (her)betovert het de wereld op zijn eigen manier door betekenis te geven aan de festiviteiten en kleur te geven aan de solidariteit. Het is een unieke plek voor de verspreiding van ideeën en het wakker schudden van het bewustzijn. Elk jaar worden hier duizenden sociale en solidaire roepingen geboren. Kom van 28 tot 30 juni 2024 naar Parijs op de grasvelden van Longchamp voor een weekend vol festiviteiten, engagement en zonneschijn!

Occitanie: Festival de Carcassonne
Festival de Carcassonne © Julien Roche - Ville de Carcassonne

Elke zomer verwelkomt het Festival de Carcassonne meer dan 200.000 toeschouwers uit Frankrijk en het buitenland. Dit jaar vindt het festival plaats van 28 juni tot 31 juli 2024. Het festival is uniek, omdat het plaatsvindt in de open lucht op een uitzonderlijke locatie: de binnenstad van Carcassonne, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat en geklasseerd  is als Grand Site Occitanie Sud de France. In het oude theater van de binnenstad beleven zo'n 3000 bevoorrechte mensen elke avond van het festival echte momenten van ontroering en uitwisseling. Naast concerten biedt het festival ook plaats aan theater, opera, dans en film.

Téléchargements

Downloads

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg