Persberichten

Niet te missen evenementen in Frankrijk, in januari 2024

05/12/2023FrankrijkMeest recent

Nu het jaar ten einde loopt, kijken we al eens vooruit naar 2024 en de niet te missen evenementen in januari. Ontdek deze culturele en sportieve hoogtepunten in de 4 uithoeken van Frankrijk:

  • 7 januari tot 17 maart: Carnaval van Limoux 
  • 12 en 13 januari: Garosnow-festival in Les Angles en Saint-Lary 
  • 16 en 17 januari: Bise Festival in Nantes 
  • 19 tot 21 januari: Winter Outdoormix Festival in Vars 
  • 25 tot 28 januari: stripfestival van Angoulême 
  • 27 tot 28 januari: 80ste editie van het Saint-Vincent festival in Chambolle-Musigny en Morey-Saint-Denis  

Occitanie: Carnaval van Limoux 
Carnaval de Limoux © Ville de Limoux

Net buiten de Haute Vallée de l'Aude wordt al 400 jaar het 'langste carnaval ter wereld' gehouden: het Carnaval van Limoux. Van januari tot maart dansen de 'Fecos' en 'Goudils' (gemaskerde mensen) elke zaterdag en zondag en op Vette Dinsdag, en begeleid door traditionele muziek, van het ene café naar het andere tussen de middeleeuwse arcades van de Place de la République. Ze nemen je mee in een grote wervelwind van festiviteiten en muziek die typisch is voor Limoux. Folklore op zijn best en het publiek maakt actief deel uit van de geïmproviseerde komedie. Er is geen stoet bij dit carnaval, alleen een grote komedie met regels die van generatie op generatie worden doorgegeven.  

Pyreneeën: Garosnow Festival
Garosnow Festival © Nina Perrier

Het Garosnow Festival is een rondtrekkend festival in het hart van de Pyreneeën, dat muziek, feesten en snowboarden combineert. Dit kleine broertje van Garorock is terug in 2024 om het publiek aan het dansen te krijgen! Het evenement, dat op 12 en 13 januari 2024 van start gaat in Les Angles in het Espace Angelo, zal een groot aantal grote namen samenbrengen, waaronder Worakls, Joris Delacroix en Julien Granel. Er is ook een tweede evenement van 19 tot 21 januari in Saint-Lary-Soulan (Hautes-Pyrénées) met Mosimann, Synapson, Make The Girl Dance en nog veel meer. 

Pays de la Loire: Bise Festival in Nantes 
Animal Triste © Mélanie Lhote

BISE keert terug naar Nantes op dinsdag 16 en woensdag 17 januari 2024

Het festival, met zowel concerten als professionele workshops, vindt plaats naast de Biennales Internationales du Spectacle (BIS), en is terug voor een nieuwe editie in Stereolux, Trempo en onder les Nefs. Pop, Hip-Hop, Electro, Rock... het BISE Festival geeft opnieuw een belangrijke rol aan opkomend talent. In totaal zullen 25 artiesten optreden op de vier podia van het festival

Provence-Alpes-Côte d’Azur: Winter Outdoormix Festival 
Outdoor Mix Festival Snowkayak © Kinaphoto

Het Outdoormix Winterfestival is terug in Vars van 19 tot 21 januari 2024. Beleef een knallend weekend vol buitensporten en concerten in het hart van de Hautes-Alpes!

Maak je klaar om je onder te dompelen in de wintersfeer met de 5de editie van het OUTDOORMIX festival! Een levendige cocktail van outdoor sporten en gratis concerten zullen de Hautes-Alpes betoveren. Op het menu: een sneeuwkajakcross en -wedstrijd, een freestyle ski- en snowboardwedstrijd, een grote derby tussen skiërs, snowboarders en mountainbikers, en - niet te vergeten - initiatiesessies sneeuwkajak en snowskate om de wereld van de professionele deelnemers te ontdekken. Om de feestvreugde nog te vergroten, is er in 2024 ook een entertainmentdorp dat voor iedereen toegankelijk is. En natuurlijk zullen de artiesten aanwezig zijn om het podium in vuur en vlam te zetten onder de grote verwarmde tent voor twee wilde avonden!

Nouvelle-Aquitaine: Stripfestival van Angoulême
© Duffour PAndiaUniversal Images Group

Het Festival van Angoulême, een niet te missen evenement voor stripliefhebbers, brengt elk jaar zo'n 200.000 bezoekers samen om nieuwe releases, trends en talenten in de negende kunst te ontdekken. Van 25 tot 28 januari 2024 vindt in Angoulême de 51ste editie plaats met tentoonstellingen, signeersessies, voorstellingen, conferenties en wedstrijden. Van kinderstrips tot tijdloze intergenerationele klassiekers, dit evenement is de perfecte gelegenheid voor het hele gezin om een kijkje te nemen in de wereld van de stripverhalen!

Bourgogne-Franche-Comté: De 80ste editie van Saint Vincent Tournante
BFC Tourisme © Alain DOIRE

De eerste Saint Vincent Tournante vond plaats in Chambolle-Musigny in 1938, waaraan 6 Saint Vincent-verenigingen deelnamen! Deze Saint Vincent wordt 'Tournante' genoemd omdat hij elk jaar door een ander dorp wordt georganiseerd en georganiseerd. Vandaag is het een stoet van meer dan 90 verenigingen die door het dorp trekt, dat door alle inwoners met zorg wordt versierd. De parade, het hoogtepunt van het evenement, begint bij zonsopgang, waarbij de Sint Vincentius en vaandeldragers op het ritme van de fanfares door de straten naar de kerk marcheren voor de mis. Later op de ochtend openen de wijnkelders hun deuren voor bezoekers die de wijnen kunnen proeven en die gul worden geschonken door de wijnboeren van het gastdorp. Laat de feestelijkheden maar beginnen!

Terwijl we uitkijken naar het nieuwe jaar, ontdek 5 magische manieren om van Kerstmis in Frankrijk te genieten!

Téléchargements

Downloads

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg