Persberichten

Niet te missen evenementen in Frankrijk, in maart

18/12/2023FrankrijkMeest recent

In maart is er een heel divers programma voorzien in Frankrijk, maar aan festivals in ieder geval geen gebrek! Wil jij jezelf uitleven tussen sneeuw op Tomorrowland Winter of kies je toch liever voor de zomerse sfeer van het Karukera One Love Beach Festival in Guadeloupe? Ook voor degenen die het wat rustiger willen houden, zijn er fijne evenementen die het ontdekken waard zijn:

  • 5 maart: de Trail des Merveilles
  • 14 maart: Tomorrowland Winter in Alpe d’Huez
  • 18 maart: Ceremonie van de MICHELIN-gids
  • 28 maart tot 1 april: Spi Ouest-France Destination Morbihan
  • 30 en 31 maart: Karukera One Love Beach Festival

Provence-Alpes-Côte d’Azur: de Trail des Merveilles


24.png

Vallée de la Roya - Côte d'Azur © CRT Côte d'Azur

Olijfboomgaarden en naald- en lariksbossen kenmerken het landschap van de Vallei van la Roya, in het achterland van Menton. Dit is het decor van de Trail des Merveilles, die start in Breil-sur-Roya. Het parcours is ongeveer 30 kilometer lang met een hoogteverschil van 2000 meter: een echte uitdaging voor getrainde liefhebbers van ruige paadjes. Onderweg valt er te genieten van het uitzicht op de besneeuwde toppen van het natuurpark Mercantour en de Middellandse Zee. Een makkelijker en korter parcours (zo’n 17 kilometer) zal rustige wandelaars en natuurliefhebbers kunnen bekoren. Klaar voor de start?

Auvergne-Rhône-Alpes: Tomorrowland Winter in Alpe d’Huez


21.png

Tomorrowland Winter 2023 © Tomorrowland Winter

Op 14 maart vindt ondertussen al de vierde editie plaats van Tomorrowland Winter, in Alpe d’Huez! Festivalgangers van over de hele wereld komen samen om te genieten van een unieke ervaring vol sneeuw, muziek, ski en snowboard, omring door een spectaculair uitzicht op de legendarische bergen van de Alpen. Het skigebied, waar 300 dagen per jaar de zon schijnt, biedt plezier voor skiërs en snowboarders van elk niveau: van beginnersgebieden tot legendarische pistes zoals de ‘Sarenne’, een piste van 16 km lang. Dompel jezelf onder in een magische wereld, de ideale setting voor een onvergetelijke feestweek, en vergeet zeker ook niet het resort te ontdekken met de openlucht-ijsbaan, het zwembad en de vele andere troeven.

Centre-Val de Loire: Ceremonie van de MICHELIN-gids


26.png

Tours - Place Plumereau © Florence Piot

Op 18 maart 2024 vindt in de historische stad Tours, in de Loirevallei, de ceremonie van de MICHELIN-gids plaats. Tours, bekend als de ‘Stad van de Gastronomie’, zal gastheer zijn van dit langverwachte evenement, waarbij MICHELIN-sterrenrestaurants uit heel Frankrijk zullen worden aangekondigd voor de editie 2024 van de MICHELIN Guide France. Door zo’n beroemd gastronomisch evenement naar de Val de Loire te brengen, waarvoor alle chef-koks van de Franse MICHELIN en Groene sterrenrestaurants zullen worden uitgenodigd, zal de ceremonie ook helpen om de buitengewone diversiteit van de culinaire producten van de regio, de lokale specialiteiten en de rijkdom van de meest gerenommeerde chef-koks van de regio onder de aandacht te brengen.

Bretagne: Spi Ouest-France Destination Morbihan


23.png

40e SPI Ouest-France - les Diam © Thomas-Bregardis 

Van 28 maart tot 1 april 2024 zal de Spi Ouest-France vier dagen lang in de baai van Quiberon de zeilen hijsen en alle liefhebbers van de zee en zeilwedstrijden samenbrengen. Mis dit even sportieve als populaire evenement niet, in een sfeer van grote gezelligheid zowel op het water als op het land! 

Guadeloupe: Karukera One Love Beach Festival


25.png

Karukera One Love Festival 2023 © Karukera One Love

Een cultureel aspect van elk Caribisch eiland op één plek te vertegenwoordigen: dat is het doel van het Karukera One Love Festival. Om te zorgen voor een unieke ervaring en een totale beleving, worden op het festival de grootste Caribische artiesten samengebracht, het podium staat in het water en iedereen kan er de verschillende culinaire specialiteiten ontdekken die het Caribisch gebied rijk is. Dit jaar vindt het festival plaats op 30 en 31 maart, op het Plage de Roseau in Capesterre Belle-Eau!

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg