Persberichten

Nieuw: Persdossier Olympische & Paralympische Spelen Parijs 2024

06/10/2023ParisMeest recent

Atout France, het Frans bureau voor toerisme, heeft een nieuw persdossier opgesteld rondom de Olympische en Paralympische Spelen 2024 en het toerisme. De Spelen bieden immers prachtige kansen voor de Franse toeristische sector, zowel in de gaststeden als de rest van het land. In het persdossier zijn talloze tips opgenomen, onderverdeeld in vier categorieën: erfgoed, Franse levenskunst, outdoor en nachtleven. Zo haal je het maximale uit je verblijf in Frankrijk.

In samenwerking met de toerismebureaus van de 13 Franse regio’s, Parijs en Tahiti heeft Atout France een nieuw persdossier opgesteld rondom het toerisme en de Olympische en Paralympische Spelen (‘Paris 2024’). Dit grootse sportevenement zal over minder dan een jaar plaatsvinden in gastland Frankrijk – 100 jaar na de laatste Zomerspelen in Frankrijk – en biedt unieke kansen voor de toeristische sector, niet alleen in de gaststeden maar ook in de andere delen van het land.

Je vindt in het persdossier informatie terug over de Spelen zelf, zoals belangrijke cijfers, openingsceremonies en de wedstrijdlocaties. Daarnaast wordt de inzet van Paris 2024 toegelicht met betrekking tot toegankelijkheid, bereikbaarheid, inclusiviteit en duurzaamheid.

Paris 2024 is ook dé gelegenheid om Frankrijk te (her)ontdekken. Atout France wil daarom de internationale bezoekers ertoe verleiden om hun reis te verlengen en uit te breiden met extra activiteiten en uitstapjes naar de verschillende Franse regio’s. Zo zullen ze maximaal profiteren van hun verblijf en het beste van Frankrijk ervaren.

In het persdossier zijn talloze toeristische tips opgenomen, van bezienswaardigheden die niet mogen ontbreken op je lijstje tot activiteiten die meer buiten de gebaande paden zijn. De tips zijn onderverdeeld in vier categorieën:

  1. Erfgoed: van kastelen tot streetart, van grotten tot een metalfestival; een ongekende diversiteit.
  2. Franse levenskunst: Franse bistro’s, Michelinrestaurants, streekgerechten en ambachtelijke producten; voor alle smaken en portemonnees wat wils.
  3. Outdoor: strandzeilen aan de kust, fietsen langs de Loirerivier, wandelen over pelgrimswegen… en nog veel meer.
  4. Nachtleven: sfeervolle barretjes, culturele voorstellingen en klank- en lichtspektakels voor magische avonden.

Ook staan er suggesties in voor dagjes uit en weekendjes weg die je tussen de wedstrijden door kunt inplannen. Zo worden de Olympische en Paralympische Spelen een echt feest!

Download het persdossier hier: we.tl/t-V5E3EmRVcS.

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg