Persberichten

De Loire per Fiets (c) A. Lamoureux

Nieuwe website en gids met alle fietsroutes langs de Loire

26/06/2018Val de LoireFietsen & sport

In de regio's Pays de la Loire en Centre-Val de Loire ligt een netwerk van 900 km goed onderhouden fietspaden: La Loire à Vélo. Fietsers van elk niveau kunnen hier een hele vakantie lang genieten van de frisse buitenlucht in de prachtige natuur, met onderweg ook heel wat culturele stopplaatsen. Aan het begin van dit zomerseizoen lanceren de twee regio's een nieuwe dynamische website en in samenwerking met uitgeverij Lannoo ook een nieuwe gids met alle fietsroutes langs de Loire. 

Nieuwe Trotter: "De Loire per Fiets"

Veel fietsers zweren nog altijd bij een handige gids om hun fietstochten en -vakanties te plannen. "De Loire per Fiets" behandelt 900 km in bijna 200 pagina's en verdeelt de acht grote fietsroutes langs de Loire in 41 etappes. Ideaal om zelf een fietstocht van een dag, een week, of een hele maand uit te stippelen. De nieuwe Trotter beantwoordt alle praktische vragen, zoals de fietsverhuurplaatsen, leuke eetadresjes, slaapplaatsen en de belangrijkste bezienswaardigheden onderweg. Het boek is online en in de boekhandel te koop voor 17.99 euro.

Nieuwe website

De nieuwe website www.fietsen-loire.com is een fijne aanvulling op de gids. Zo kan je online gemakkelijk de afstanden berekenen van de geplande fietsroutes en alle praktische info rond bagagevervoer en fietsreparaties vinden. De website toont ook de beschikbare accommodaties en de verblijfplaatsen met een 'Accueil Vélo' label in de Loirestreek. Dit label duidt de fietsvriendelijke hotels aan, met bijvoorbeeld een beveiligde fietsenstalling en flink calorierijk eten op tafel.

Met de fiets op de trein

Al meer dan twintig jaar trekt La Loire à Vélo iedere zomer vele honderddduizenden fietsers naar de Loirevallei. Dit jaar is de fietsroute nog gemakkelijker te bereiken met de trein. Van 9 juni tot 30 september mag de fiets gratis mee in de Interloire-trein, die van Orléans naar Nantes rijdt.

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg