Persberichten

Vijf Franse steden om elkaar de liefde te verklaren

16/01/2019BordeauxPraktische info

Ah, l’amour! Valentijn staat weer voor de deur en ook dit jaar kunnen we Frankrijk warm aanbevelen voor een romantisch uitje. Las een ecologisch bewuste pauze in in Toulouse, kies voor een luxueus verblijf in Bordeaux, blijf in beweging in Lyon, droom weg in Marseille of vier het groots in Straatsburg. Enkele opties, met liefde gebracht.

Bordeaux – Op het ritme van de rivier

Wie Bordeaux zegt, denkt onvermijdelijk aan de heerlijke wijnen uit de omgeving, en ook de vele prachtige bouwwerken doen menig mens al eens stilvallen. Met een bijnaam die recht uit een sprookje komt, is deze stad dan ook de gedroomde bestemming om valentijn te vieren. Bordeaux River Cruise  speelt hier handig op in met haar romantische boottocht waarmee je de mooiste gevels van Bordeaux vanuit een nieuw perspectief kunt zien. Je laatste stop van de dag is het luxueuze Palais Gallien, een nagelnieuw vijfsterrenhotel met gastronomisch restaurant waar je de vele indrukken van de dag kunt laten bezinken bij een romantisch diner. Genoeg bordeaux gedronken? Geniet dan van een verkwikkende slaap tot je droomprins(es) je ’s ochtends wakker kust.

Toulouse – Romantiek in de Roze Stad

Toulouse

Toulouse (Occitanie), de Roze Stad. Een levendige, architecturale parel vol geschiedenis en cultuur. Kortom, de ideale plek voor een romantisch weekend met alles erop en eraan, en dit hoeft bovendien geen enorme ecologische voetafdruk achter te laten. Het bewijs daarvan vinden we in het hart van Toulouse, waar hotel Albert 1er al talloze jaren het Europees Ecolabel draagt. Door zijn centrale ligging is dit de ideale uitvalsbasis om te voet of met de fiets de culturele rijkdom en geschiedenis van de stad te ontdekken en enkele traditionele marktjes aan te doen. Slenter langs de oevers van de Garonne, zwijmel weg bij het uitzicht op de betoverende roze gloed en sluit je dag romantisch af met een gastronomisch etentje voor twee. 

Marseille – Even wegdromen

Marseille

Fijne zandstranden, pittoreske straatjes, hippe winkels, culturele events ... en ga zo nog maar even door. Marseille (Provence) heeft alles in huis om je een onvergetelijk valentijnsweekend te laten beleven. Weet je niet waar te beginnen? Dan stellen wij je alvast een heerlijk ontspannend tripje voor naar de stijlvolle spa Thermes Marins Promicea, waar de schoonheidsproducten op basis van zeewater ter plaatse in het laboratorium ontwikkeld worden. Streel vervolgens je smaakpapillen met een heerlijke maaltijd van sterrenchef Alexandre Mazzia en val tot slot voldaan neer op een bed met zicht op zee in het gloednieuwe hotel Les Bords de Mer. Zo kun je de volgende dag uitgerust op verkenning gaan in deze bruisende havenstad.

Lyon – Alles op rolletjes

WagonBar

Wil je ook tijdens de valentijnsperiode je goede voornemens niet laten vallen? Dan is Lyon dit jaar de uitgelezen plek voor een actieve tête-a-tête. Laat je door de plaatselijke gidsen van Mobilboard Lyon op sleeptouw nemen langs de mooiste plekjes van deze fascinerende stad en ontdek waarom het historisch centrum al decennialang Unesco werelderfgoed is. Op een Segway, of een elektrische fiets, zodat je na de rondrit onbezorgd kunt aanschuiven in een typische ‘bouchon’ (een bistroachtig restaurant). Valt er toevallig toch een drupje regen? Neem dan plaats in Le WagonBar, een klassevol busrestaurant met panoramisch dak dat je uitgebreid van Lyon laat proeven, en van het seizoensgebonden menu van Jérémy Alvan.

Straatsburg – De romantische ziel

Oude liefde roest niet en ook dit jaar zijn we stapelverliefd op en in Straatsburg (Elzas)! Met haar onuitputtelijke bron aan authentieke gevels, kanalen, bruggen, pleinen en straatjes is het een van de meest romantische steden van Frankrijk. Geen betere plek om de liefde te vieren! Al voor het zevende jaar op rij zet het festival Strasbourg Mon Amour geliefden uit de hele wereld in de bloemetjes met een programma vol poëzie, cultuur en glamour. Ga op een romantische rondleiding door de stad, woon een burlesk spektakel bij of duik in een maanverlicht zwembad. Je kunt zomaar even tien dagen lang genieten van feestelijke avonden, exclusieve concerten, bijzondere uitjes en talloze verrassingen. Treuzel niet, en laat je verleiden door de liefde ...

© Credits foto's

  • Christophe Urbain
  • Alban Gilbert
  • HapTag
  • Les Bords de Mer
  • Olivier Michel
  • Paul Prim OK

Téléchargements

Downloads

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg