Persberichten

Gegarandeerd genieten in het hart van de Franse bergen!

05/10/2023FrankrijkBergen

Met 7 bergketens in Frankrijk is het Franse bergmassief een waar speelterrein voor buitenliefhebbers. Van de Vogezen tot de Pyreneeën en niet te vergeten de Jura, de Alpen en het Centraal Massief, de 124.000 km² aan Franse berggebieden biedt een schat aan geweldige ervaringen! Er zijn meer dan 50 verschillende winteractiviteiten voor alle leeftijden. Naast de traditionele sporten als skiën, sleeën, sneeuwschoenwandelen en snowboarden kun je ook nieuwe attracties uitproberen die net zo leuk als geweldig zijn: Mountainbiken op sneeuw, snooc, luchtballonvaren, ijsduiken, nordic walking, ULM-vliegen of hondensleeën. Ontdek de nieuwe winterattracties en -activiteiten voor het seizoen 2023-2024!

Nieuwigheden skigebieden 




@ France Montagnes

Dit seizoen innoveren de skigebieden en bieden ze formules aan die bij iedereen passen: amateurs en beginners, jong en oud, er is voor ieder wat wils!

Ben je een beginnende skiër die liever buiten de spitsuren skiet? Les Arcs, bijvoorbeeld, introduceert deze winter variabele prijzen voor skipassen om de verkoop buiten de piekuren te stimuleren. In Les Sybelles kunnen jonge skiërs de nieuwe funroute in Saint-Sorlin d'Arves ontdekken, gebaseerd op een interactief spelconcept.

En voor een volledige reconnectie met de natuur ga je naar Chamonix-Mont-Blanc. Chamonix-Mont-Blanc wil veel meer bieden dan alleen een groot aantal winterse activiteiten. Het wil een meer verantwoordelijke en educatieve manier van bergvakanties door mensen laten ontdekken, waarbij het avontuur in de bergen hand in hand gaat met een echte onderdompeling in het ecosysteem van de Alpen. Neem bijvoorbeeld de nieuwe kabelbaan van Charamillion, met zijn brede, zacht hellende paden en prachtige uitzicht op het Mont-Blanc-massief. Sinds december 2022 kan hij 2.200 mensen per uur vervoeren (tegenover 1.004 met de oude machine).

En als je je zorgen maakt over het weer, Val Cenis is het eerste skigebied in Europa met een "weergarantie", die bezoekers beschermt tegen weersverstoringen!

La Plagne: Een olympische bobsleepiste voor iedereen




© louisgarnierphoto

In La Plagne bevindt zich de enige bobslee- en skeletonbaan van Frankrijk. Gelegen onder Plagne 1800, weerspiegelt het een traditie die diep geworteld is in het Alpenoord: zelfs voordat La Plagne een skigebied was, genoten de inwoners van 'wegbobsleeën', gebruik makend van de intense kou om het het begin van de baan te creëren. In 1992 werd La Plagne tijdens de Olympische Spelen van Albertville aangewezen als het gastgebied voor het Olympisch evenement. Sindsdien heeft het team zijn passie kunnen delen door voor het grote publiek afdalingsmachines te creëren die uniek zijn in de wereld, uitgevonden door en voor La Plagne. Kom van 16 december tot 31 maart 2024 de piste uitproberen in de late namiddag, na de trainingen!

Trekpleister in Isère: Avondskiën




© Le Collet d'Allevard

Isère Attractivité, dat betekent vier even uitgestrekte als gevarieerde bergmassieven en 21 skistations tussen 800 en 3600 meter hoogte.

Ontdek in het massief van Belledonne de geboorteplek van het nachtskiën: Le Collet d’Allevard. In de loop der jaren heeft Le Collet een uitgebreid netwerk van verlichte pistes ontwikkeld. Met de laatste uitbreidingen zijn er nu 10 pistes die twee avonden per week open zijn: dinsdag en vrijdag van 20u tot 22u. Je kunt dus de hele winter door skiën op 15 km aan pistes!

Avoriaz: E-fat Bike




© frisovanwassenaer

Probeer E-Fat Bike (elektrisch ondersteunde fietsen die speciaal zijn ontworpen om in de sneeuw te rijden) en ontdek deze activiteit die fietsen combineert met sneeuwpret.

Het is een unieke manier om het landschap vanuit een ander perspectief te bewonderen, met een flinke dosis adrenaline. Er zijn tochten voor alle leeftijden en fitnessniveaus, zelfs als je geen ervaren fietser bent. Laat je rondleiden in het hart van deze prachtige witte ruimte om te genieten van de rust en de wisselende omgeving!

Alpe d’Huez: Initiatie Joëring-skiën




© Lionel_Royet

Een paard en ski's, dat zijn de ingrediënten voor Joëring-skiën (skiën getrokken door een paard)!

Probeer deze winter deze unieke activiteit in Alpe d'Huez. Het is de perfecte manier om de winterse natuur te ontdekken op het ritme van paarden, en het is ook een geweldige manier om niet-paardrijders kennis te laten maken met het plezier van paardrijden. Je hoeft geen ervaren skiër te zijn - je hoeft alleen maar je ski's parallel op de grond te kunnen houden om een onvergetelijke ervaring te beleven in een uitzonderlijke omgeving.

Val d’Arly: Klimavontuur in de Nant Rouge




© escaladventure

Het enige avonturenparcours dat ook in de winter open is!

Bij Escaladaventure vlieg je over de canyon van de Nant Rouge, over bruggen, loopbruggen en ziplines van wel 160 meter lang en 45 meter hoog. En voor de avonturiers is er de via ferrata en andere routes voor de meer ervaren klimmers: via corda, handrails en een geitenpad. Onder het waakzame oog van een begeleider kun je altijd kiezen of je de activiteit helemaal wilt doen of niet, afhankelijk van je vaardigheden. Deze moduleerbare cursus is geschikt voor iedereen vanaf 4 jaar!

SIVU Les Vosges: Wanneer het sneeuwpakket zich uitrolt




© Hautes-Vosges

Dit seizoen stellen de Hautes-Vosges zich open voor alle mogelijkheden! Van panoramische bergtoppen tot diepe bossen, contemplatie is hier koning. Of je nu gaat langlaufen of sneeuwschoenwandelen, het sliden staat hier synoniem voor natuur, veiligheid en vrijheid. Technische of beginnerspistes, de pistes komen tot leven van zonsopgang tot zonsondergang. Jong of oud, amateur of ervaren skiër, er is voor elk wat wils. En als extraatje krijg je de steun van ervaren professionals.

ESF: Naast het lesgeven in sneeuwsporten onderneemt ESF actie voor een duurzaam bergmilieu




© Ecole de Ski Française

L’Ecole de Ski Française is er om haar passie met jou te delen tijdens je vakantie in alle Franse skioorden. Het kennen van de bergomgeving en de risico's die inherent zijn aan deze specifieke omgeving is niet iets wat je kunt improviseren. Met de initiatieven "Neiges et Montagne" helpen skileraren - gekwalificeerde en ervaren professionals - het publiek om de bergen te ontdekken en er meer over te leren.

Om zo veilig mogelijk te kunnen skiën op alle sneeuw- en terreintypes, is er een lange weg te gaan. Leren is de kern van het proces voor skiërs die de bergen buiten het skigebied willen verkennen. De leden van ESF zijn vanzelfsprekend ambassadeurs voor de bescherming van berggebieden.

Ontdek alles over de skigebieden en de nieuwigheden voor het winterseizoen 2023-2024 op https://www.france-montagnes.com.

Téléchargements

Downloads

Op zoek naar meer informatie? Inspiratie nodig voor een van uw artikels?

Contacteer onze ploeg